Няколко държави признават Палестина, като държава. Испания, Норвегия и Ирландия

...
 
Няколко държави признават Палестина, като държава. Испания, Норвегия и Ирландия
Коментари Харесай

Няколко държави признават Палестина, като държава

 

Няколко страни признават Палестина, като страна. Испания, Норвегия и Ирландия ще насърчат мира в Близък изток.

Премиерът на Испания Педро Санчес разгласи датата за  поддръжка за признаването на Палестина.

Няколко страни признават Палестина, като страна 22.05.24 23:03 Млад водач удари четирима души на автобусна спирка във Варна 22.05.24 22:20 Лудогорец още веднъж подвигна купата! Отново са първенци на България 22.05.24 21:53 Ясна е датата на националните избори във Англия (ВИДЕО) 22.05.24 21:25 Верно ли УБИЕЦА КИРИЛ ПЕТКОВ получава даже 1% от гласовете, съгласно „ СТАТИСТИЧЕСКИТЕ АГЕНЦИИ “? 22.05.24 20:59

Испанският министър председател призна, че решението ще има евентуални последствия.

„ Единственото витално решение на спора в Близкия изток е взаимното битие на Израел и Палестина. Испанското признание на Палестина е в името на мира и справедливостта “, сподели Санчес.

По думите му, това признание не е ориентирано против никого.

„ Не е против народа на Израел и още по-малко против евреите “,допълни още испанския министър председател.

Педро Санчес е срещнал с решението си крал Фелипе Шести, генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, както и ръководителите на Европейския съвет и Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен.

Според норвежкият министър председател, решението с две страни е от най-хубав интерес за Израел.

„ Насред войната, с десетки хиляди починали и ранени, ние би трябвало да запазим живо единственото нещо, което може да даде безвреден дом и за израелците, и за палестинците: две страни, които да живеят в мир една с друга “, съобщи той.

Премиерът на Ирландия, сподели, че страната му знае какво значи признаването на държавността.

„ Решението с две страни е единственият излаз от поколенията цикли на принуждение, възмездие и възмущение “, добави ирандския министър председател.

„ Точно както признаването на Ирландия като страна в последна сметка докара до основаването на нашата към този момент мирна република, ние имаме вяра, че палестинската държавност ще способства за мира и за помиряването в Близкия изток. “

Харис разказа офанзивата на Хамас на 7 октомври, като варварска “ и прикани още веднъж „ всички заложници да бъдат неотложно върнати в обятията на техните близки “.

По неговите думи, „ Хамас “ не е палестинският народ, и днешното решение за признание на Палестина е взето, с цел да спомогне за основаването на спокойно бъдеще в района.

„ Изпращам ясно и недвусмислено обръщение до Ирландия и Норвегия: Израел няма да мълчи пред тези, които подкопават суверенитета му и заплашват сигурността му “, сподели от своя страна израелския министър на външните работи.

„ След като терористичната организация „ Хамас “ извърши най-голямото кръвопролитие на евреи след Холокоста, откакто извърши отвратителни полови закононарушения, на които светът стана очевидец, тези страни избраха да възнаградят „ Хамас “ и Иран, като признаят страната Палестина “, съобщи министърът.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в: Свят, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР